Herra, opeta minua tutkimaan Raamattua 28 päivässä

30.10.2021 alkaen & 8-10

Kaipaatko suurempaa henkilökohtaista ymmärrystä Jumalasta ja Hänen Sanastaan? Sellaista tapaa tutkia Raamattua, joka auttaa sinua ymmärtämään syvemmin Jumalaa ja elämää?

Tule mukaan induktiiviseen raamatunopetukseen, jossa opit uuden menetelmän Jumalan Sanan tutkimiseksi. Menetelmän, joka auttaa sinua tutkimaan itsenäisesti Raamattua entistä syvemmin.

Raamattu on upea kirja mutta sen sisälle pääseminen vaatii työtä

Raamattu on ainutlaatuinen kirja. Maailman eniten käännetty kirja. Best seller vuodesta toiseen.  Oikeastaan kyse ei ole yhdestä kirjasta vaan 66 erillisen kirjan kokoelmasta, jotka muodostavat hämmästyttävän yhtenäisen kokonaisuuden.

Raamatun kirjoihin sisälle pääseminen ei kuitenkaan aina ole helppoa, mutta kun pääset sisälle tekstiin, eteesi aukeaa tavattoman mielenkiintoinen ja merkityksellinen tutkimusalue. Haluamme tämän koulutuksen kautta auttaa sinua ymmärtämään Raamattua uudella, syvemmällä tasolla sekä kasvamaan Jumalan tuntemisessa.

Opetuksen sisältö lyhyesti

2 h kestävät zoom-opetukset pidetään kerran viikossa lauantaisin yhteensä neljä kertaa. Opetusten välissä tutkit itsenäisesti Raamattua työkirjan avulla. Työkirja käsittää Raamatun tekstejä sekä Vanhan testamentin, että Uuden testamentin puolelta.

Opetusten sisältö on seuraava: lyhyt luento, n. 30 min. Tämän jälkeen keskustelua ja tutkimme yhdessä jotakin Raamatun tekstiä oppikirjasta tai sen ulkopuolelta käyttämällä ns. induktiivista menetelmää. Emme siis pelkästään lue Raamattua, vaan tutkimme sitä.

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii sellaiselle henkilölle joka ei ole koskaan perehtynyt Raamattuun, mutta myös sellaiselle henkilölle, joka on lukenut Raamattua paljon. Vaikka olet ollut mukana aiemmilla Preceptin kursseilla, tulet saamaan tästä opetuksesta paljon uusia oivalluksia ja syvempää ymmärrystä Raamatun tulkinnasta.

———-

Koulutus pidetään webinaarina Zoom-yhteyden kautta. Tarvitset tietokoneen tai älykännykän. Mikäli tietokoneessa on web kamera ja mikrofoni, pystyt kommunikoimaan kurssin kouluttajan kanssa. Ilman mikrofonia kommunikointi onnistuu chatin välityksellä. Saat tarvittaessa tarkemmat ohjeet zoomin käytöstä ennen kurssin alkua.

MITEN KURSSILLE PÄÄSEE MUKAAN?

Saat ohjeet kurssista sähköpostiisi. Lisäksi saat ennen kurssin alkua postitse oppikirjan. Kurssin hinta sisältyy oppikirjan hintaan (kotiin postitettuna 13 €).

AJANKOHTA: Koulutukset ovat lauantaisin klo 8-10 yhteensä 4 x seuraavina päivinä:
30.10., 6.11., 13.11., 20.11., 

30.10. Johdanto Raamatun merkityksen ymmärtämiseen. Raamatun tutkiminen vs lukeminen. Hoosean kirjan sanomaa. Kun Jumalan sana katoaa ja löytyy!
6.11. Asiayhteydet, avainsanat, kirjalliset tyylit. Johdanto Joonan kirjaan.
13.11. Raamatun tutkimisen apuvälineet. Joonan kirjan jatkoa.
20.11. Raamatun vaikeat kysymykset. Selvitetään yhdessä mikä on Paavalin pistin (2.Kor 12.7) Raamatun opetuksen soveltaminen käytännön elämään. Juudaksen kirje.

Kouluttajana toimii Veli-Pekka Joki-Erkkilä. Opetus ja opetusmateriaali on suomeksi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tähän tärkeään opetukseen!

Liity meihin sosiaalisessa mediassa